Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Dorpshuis Meester Hekman Hoes

Het Meester Hekman Hoes biedt ruimte aan sociale, maatschappelijke, culturele, recreatieve en sportieve activiteiten en organisaties. Het is een belangrijke centrale ontmoetingsplek in onze dorpsgemeenschap.

Verschillende groepen van alle leeftijden kunnen er terecht. Zo maakt bijvoorbeeld de naastgelegen basisschool “De Ekkelhof” gebruik van o.a. de sportzaal en bevindt ook de Buitenschoolse Opvang van Perlei zich in het gebouw.

Faciliteiten

In het Meester Hekman Hoes bevindt zich aangrenzend aan de grote zaal – die als sportzaal en als theaterruimte gebruikt kan worden – een gezellige sociale ruimte met een ruime bar en biljart.

Achter de bar bevindt zich de goed geoutilleerde keuken vanwaaruit drankjes, snacks en borrelhapjes hun weg naar de gasten en gebruikers vinden

Het Meester Hekman Hoes beschikt over diverse ruimtes die multifunctioneel gebruikt kunnen worden. Door de – dankzij het gebruik van schuifwanden – flexibele indeling is er voor elke gelegenheid en groepsgrootte ruimte op maat beschikbaar.

Sinds september 2015 beschikt het Meester Hekman Hoes ook over een eigen jeu de boules baan. Deze baan werd door Dorpsbelangen Drouwen, Bronneger en Bronnegerveen aan het Dorpshuis aangeboden op 18 september 2015, ter gelegenheid van de officiële heropening van het Dorpshuis na de verbouwing.

Stichting Dorpshuis Drouwen, Bronneger en Bronnegerveen

Het dorpshuis wordt bestuurd, beheerd en onderhouden door vrijwilligers. In de periode 2012-2015 is het dorpshuis ingrijpend verbouwd en gerenoveerd. Ook deze bouwactiviteiten zijn grotendeels door de inwoners van de dorpen zelf op vrijwillige basis uitgevoerd.